Deputat MARA CALISTA: „Populaţia a fost minţită, iar salariile nu au fost mărite”

0

Într-o conferință de presă susținută la sediul Cabinetului parlamentar din Roșiorii de Vede, deputatul PNL Mara Calista a atacat în termeni destul de duri actuala lege a salarizării sau trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, pe aceasta din urmă, catalogând-o “o mișcare perfidă”.

“Legea salarizării este o măsură ineficientă, care nu răspunde nicidecum problemelor cu care se confruntă populația. După cum bine se știe, PNL s-a postat împotrivă, deoarece, printre altele, nu ar fi răspuns problemelor de echitate în sistemul de salarizare. Din păcate, ca urmare a acestei legi au existat categorii socio profesionale care au avut scăderi de salarii, categorii cărora li s-a promis o creștere de 25%, dar, în realitate, majorarea a fost de maxim 4%. Dacă ne uitam la inflația pe primele luni, ce se situează undeva la 4,5%, observam că, de fapt, aceste majorări nu au existat”, a declarat deputatul Mara Calista.

Un alt subiect dezbătut a fost cel al trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. “O mișcare perfidă  a ministrului Muncii și de Finanțe, deoarece respectivele măriri de salarii…colosale anunțate se pierd prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Cu alte cuvinte, populația a fost mințită iar salariile nu cresut. Mai mult decât atât, legea salarizării pe care, repet, PNL a criticat-o a fost modificată prin trei OG, prin niște carpeli, pe ici, pe colo”, a precizat deputatul teleormănean.

În conferința de presă, Mara Calista a vorbit și despre anumite cateogii de angajați, cum ar fi IT-iștii sau persoanele angajate în regim part time, care s-au trezit cu mai puțini bani în buzunar.

Referitor la creșterea salariului minim pe economie, acesta a afirmat că s-a făcut fără să realizeze un studiu de impact, fără ca reprezentanții mediului de afaceri să fie consultați și, mai grav, mulți dintre ei s-au trezit ca nu mai au bani să plătească salariații, ajungându-se până la concedieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here