Deputat Florin Piper-Savu: PSD deschide dezbaterea publică privind Legile Educației

0
”În România, învățământul preuniversitar constituie prioritate națională” este prevăzut la articolul 1 al proiectului Legii Învățământului ”România Educată”.  Legile educației sunt dintre cele mai importante legi ale unei țări pentru că educația are și a avut dintotdeauna roluri multiple pentru individ și pentru societate.

 

PSD a pledat permanent pentru consultare publică și transparentă pentru că această reformă este mult prea importantă pentru a fi decisă în spatele ușilor închise. Până acum Ministerul Educației nu a dorit să facă publice aceste proiecte. Odată cu intrarea proiectelor pe circuitul de avizare, PSD deschide dezbaterea publică pentru toți cei interesați de acest subiect. Obiecțiile și propunerile acestora vor fi integrate într-un set de amendamente care vor fi promovate de PSD în Parlament.

În calitate de membru al Comisiei pentru Învățământ voi participa la aceste dezbateri inițiate de PSD la care sunt invitați să participe: sindicatele din educație, profesorii și rectorii, elevii, studenții și părinții, asociațiile aleșilor locali, ONG-uri, parlamentari PSD și specialiștii PSD din organizațiile județene.

Seria de dezbateri este deschisă la nivel național de consultări cu Uniunea Consiliilor Județene, Asociația Primarilor de Municipii, Asociația Primarilor de Orașe și Asociația Primarilor de Comune, pe 13 martie la  sala Grupului Parlamentar PSD al Camerei Deputaților.

Calendarul stabilit de PSD pentru dezbateri și consultări este:

  • La nivel național

14 martie – invitați: sindicatele

20 martie – invitați: Camera de Comerț și Ministrul Economiei

21 martie – invitați: ONG-uri

27 martie – invitați: elevi și părinți și parlamentarii PSD

28 martie – invitați: studenți și părinți

În paralel vor avea loc consultări și dezbateri:

  • la nivel regional

22 martie, Craiova – Regiunea Sud-Vest

23 martie, Parlament – Regiunea București-Ilfov

24 martie, Universitatea Politehnică București – invitați: Consiliul Național al Rectorilor

29 martie, Timișora/Deva – Regiunea Vest

29 martie, Bistrița – Regiunea Nord-Vest

30 martie, Târgu Mureș – Regiunea Centru

30 martie, Piatra Neamț – Regiunea Nord-Est

31 martie, Galați/Focșani – Regiunea Sud-Est

31 martie, Târgoviște – Regiunea Sud

PSD își propune să strângă cât mai multe opinii din societatea civilă, pe care să le transpună apoi sub forma unor amendamente pe care le va susține în Coaliție și în comisiile parlamentare de specialitate.

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here