Deputat Florin PIPER SAVU: Oamenii pe primul loc/ Declarație politică

0

Din cauza inflației și a facturilor explozive la energie, după invazia rușilor în Ucraina, nivelul de trai a scăzut în aproape toată Europa. În Olanda, statisticile oficiale arată o scădere de peste 7 procente a puterii de cumpărare. Francezii se luptă cu prețurile tot mai mari la energie și la alimente. Marea Britanie se confruntă cu o recesiune prelungită și cu cea mai gravă scădere a nivelului de trai din ultimii 60 de ani.

Tot mai multe state europene se confruntă cu protestele cetățeniilor nemulțumiți și îngrijorați pentru că nivelul lor de trai este afectat de criza energetică europeană și de inflația globală.

În România, reprezentanţi ai lucrătorilor din Poliţie, administraţia penitenciarelor, învăţământ şi administraţie publică au protestat faţă de scăderea nivelului de trai al populaţiei și au cerut măsuri pentru limitarea creşterii preţurilor şi pentru majorarea veniturilor salariaţilor.

Pentru PSD oamenii sunt pe primul loc și acesta a fost motivul pentru care a intrat la guvernare – protejarea populației și a economiei într-un context foarte dificil.

PSD a reluat calendarul aplicării legii salarizării după venirea la guvernare. Calendarul a fost înghețat de guvernele de dreapta Orban și Cîțu. În luna august, veniturile persoanelor care lucrează la stat, au fost majorate cu 1/4 din diferența dintre salariile în plata și cele prevăzute în grila Legii 153/2017.

PSD a propus pachetul de măsuri sociale ”Sprijin pentru România”, pachet la baza căruia a stat ideea de a face o distribuție justă și echitabilă a resurselor către cetățenii care o duc greu, dar și către companiile românești.

Suntem conștienți cu toții că veniturile românilor trebuie să crească; de aceea, PSD a propus, ca de la 1 ianuarie, salariul minim brut să fie majorat la 3.000 de lei, iar pensiile cu minim 10 % ! La propunerea PSD au fost acordate vouchere pentru persoanele cu venituri mici, precum și un sprijin de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei.

Reglementarea prețurilor la energie este măsura necesară pentru rezolvarea crizei care afectează toți românii, iar dacă PSD nu ar fi insistat pentru plafonarea prețurilor la energie, astăzi inflația ar fi fost de aproape 22%, iar categoriile vulnerabile ar fi fost total expuse față de efectele crizelor multiple care afectează Europa.

Categoric, aceste măsuri nu sunt suficiente, dar arată destul de clar determinarea PSD de a fi aproape de oameni și de problemele lor. Criza pe care românii o resimt poate fi traversată doar împreună. Românii așteaptă din partea politicienilor unitate și solidaritate cu problemele lor.

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here