Dănuț Cristescu: “România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!”

0
Senatorul PSD Dănuț Cristescu a avut o reacție dură la adresa Austriei, după ce ministrul de interne austriac a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen în cadrul Consiliului JAI de joi, 8 decembrie.

 

Social-democratul teleormănean spune că România nu are nevoie de îngăduința Austriei, iar românii vor să fie tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat European. De asemenea, spune Dănuț Cristescu, odată cu votul împotrivă dat de Austria, “unitatea și stabilitatea europeană a primit o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni”.

“Astăzi Europa a fost alături de România și împotriva Austriei! Astăzi România a fost țara cu adevărat Europeană, nu Austria!
În luna septembrie 2022 am avut o campanie de susținere pentru aderarea României în Schengen!
Acțiunea a constat în preluarea mesajelor cetățenilor din Teleorman prin intermediul echipei PES Activists Teleorman și TSD Teleorman. Mesajele de susținere a aderării României la spațiul Schengen au fost depuse la sediul Cosiliului Uniunii Europene din Bruxelles de europarlamentarul Victor Negrescu.
O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene au spus astăzi că România merită în Schengen!
Statele UE au recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Toți acești prieteni ai țării noastre merită multumirile și recunoștința noastră.
Unitatea și stabilitatea europeană a primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni.
Este clar că Austria s-a decuplat de Europa! Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european.
România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here