Dănuț Cristescu, întâlniri cu dascălii, asociațiile de elevi și părinți și reprezentanții Inspectoratului Școlar – “Legile Educației sunt proiecte mult prea importante, care trebuie dezbătute temeinic”

0

Legile Educației sunt proiecte mult prea importante, care trebuie dezbătute temeinic, susține senatorul PSD Dănuț Cristescu. În acest sens, social-democratul va iniția, în perioada următoare, o serie de discuții cu cadrele didactice, părinți, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar Teleorman.

 

“PSD va solicita stabilirea unui calendar extins de analiză publică și adoptare cu 3 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației:
1.Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;
2.Combaterea abandonului școlar;
3.Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii;
4.Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.
5. Din analiza făcută până acum asupra proiectelor de lege concepute de ministerul Educației s-a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor noștri.
■ Admiterea în liceu nu vom accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate; este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că ar crește riscul practicii neloiale și al corupției.
■ Probele de bacalaureat Nu suntem de acord cu înmulțirea probelor de examen, așa cum este propus în proiect.
■ Desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor Nu este o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de cadre didactice”, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.
Mai mult, susține social-democratul, în ultimii 11 ani, Legea Educației a suferit 112 modificări, fără ca acestea să aibă efectul scontat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here