Dănuț Cristescu: “Guvernul zig-zag NU dă banii pentru tabletele achiziționate de autoritățile locale!”

0

Autoritățile locale nu primesc banii pentru tabletele achiziționate din bugetele locale, necesare elevilor în derularea cursurilor online, așa cum a promis Guvernul Orban încă din vara anului trecut, acuză senatorul PSD Dănuț Cristescu. Senatorul PSD susține că “banii nu vin pentru că ministerul Fondurilor Europene nu și-a făcut treaba”.

“Guvernul zig-zag NU dă banii pentru tabletele achiziționate de autoritățile locale!
Încă o minciună a guvernului Cîțu – autoritățile locale au așteptat zadarnic decontarea cheltuielilor făcute cu achiziția tabletelor pentru școala online. Banii nu vin pentru că ministerul Fondurilor Europene nu și-a făcut treaba. În august 2020 guvernul, condus atunci de Ludovic Orban, aproba decontarea, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, a 500.000 de tablete cumpărate de autoritățile locale. Simplu spus, autoritățile locale ar fi trebuit să primească înapoi, din fonduri europene, banii dați pe tablete și alte măsuri care au susținut activitatea școlii în pandemie.
Autoritățile locale au rămas cu ochii umezi, banii nu vin!
Noul slogan PNL – Subdezvoltăm România!
Noul slogan USR – Revoluția proastei guvernări!”, este mesajul senatorului Dănuț Cristescu.

În vara anului trecut, ministrul educației la vremea respectivă, Monica Anisie spunea, chiar în cadrul unei vizite făcute în Teleorman, că Guvernul Orban a aprobat alocarea a 175 de milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente electronice, pentru ca elevii să poată derula cursurile în mod optim, în contextul pandemiei de COVID-19.

Tot în vizita făcută în județ, Monica Anisie a precizat că autoritățile locale vor putea deconta banii alocați pentru achiziționarea de tablete, sarcina revenind Ministerului Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here