Crucea Roșie Teleorman a ținut cursuri de prim-ajutor pentru 170 de angajați ai OMV Petrom

0
În cursul săptămânii trecute, 170 de angajați ai OMV Petrom au fost instruiți pentru a putea acorda primul ajutor, astfel încât să poată acționa în mod corect în caz de nevoie, au anunțat reprezentanții Crucii Roșii – Filiala Teleorman.

 

OMV Petrom, prin programele interne de instruire periodică în acordarea primului ajutor, se preocupă ca angajații săi să dobândescă competențe și abilități necesare pentru salvarea de vieți.

Crucea Rosie este cel mai mare furnizor de cursuri și intervenții în domeniul primului ajutor de la nivel național. Crucea Rosie Română deține o certificare europeană a cursurilor de prim ajutor, eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.

Cursurile sunt furnizate de medici sau instructori atestați ca formatori de prim ajutor de bază, se finalizează cu un examen, în urma căruia se primește certificat de absolvire și legitimație care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor.

Crucea Roșie Română dispune de 48 de centre de formare în toată țara, dotate conform standardelor europene: manechine pentru resuscitare, sisteme de training pentru defibrilare automată, truse de prim ajutor, laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție, flipcharturi și consumabile.

După absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectivă știe să acorde prim ajutor în caz de: pierderea stării de conștiență; stop cardio-respirator; hemoragii; luxatii, entorse; arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), înec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here