Criteriu nou pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică

0

Vacanța de două săptămâni a elevilor de învățământul preuniversitar se termină luni, 8 noiembrie, iar cursurile vor fi reluate cu prezență fizică în funcție de situația sanitară din fiecare localitate. Însă, un nou criteriu a fost introdus în ecuația în funcție de care elevii reiau cursurile cu prezență fizică sau în sistem online, și anume gradul de vaccinare din rândul personalului intituțiilor de învățământ. Anunțul a fost făcut, joi seară, de președintele Klaus Iohannis, iar un ordin comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății în acest sens va fi emis vineri.

“Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a anunțat Klaus Iohannis.

Elevii din învățământul preuniversitar sunt în vacanță încă din data de 25 octombrie, măsura fiind luată din cauza creșterii accelerate a numărului cazurilor de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here