Crește numărul teleormănenilor confirmați cu COVID-19

0

Numărul teleormănenilor infectați cu noul coronavirus și confirmați de testele de laborator a ajuns la 109, conform datelor oficiale transmise zilnic de Grupul de Comunicare Strategică. De la precedenta informare au fost înregistrate trei cazuri noi de îmbolnăvire în rândul teleormănenilor.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 224 de noi cazuri de îmbolnăvire, astfel încât pe teritoriul țării, până miercuri, 13 mai, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

În schimb, până în prezent, 1.016 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.313 de persoane. Alte 18.980 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În centrele de carantină aflate în funcțiune la nivelul județului Teleorman, potrivit Centrului de Comandă și Control a Intervenției erau cazate, marți, 199 de persoane, iar numărul teleormănenilor izolați la domiciliu a ajuns la 300.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here