Coronavirus, Teleorman: Un decedat, 16 cazuri confirmate, 198 de persoane în carantină și 2370 izolate la domiciliu

0

La aproape trei săptămâni de la confirmarea primului caz de infecție cu coronavirus la nivelul județului, cele mai recente date arată că numărul cazurilor confirmate până în prezent se ridică la 16.

Joi, 2 aprilie, a fost înregistrat și primul deces provocat de coronavirus, în Teleorman, în cazul unui bărbat de aproximativ 45 de ani, din Roșiorii de Vede, întors recent din Marea Britanie. Din primele date, se pare că bărbatul avea probleme grave de sănătate.

Numărul vindecaților nu a fost făcut public, însă se pare că primul caz de infecție cu COVID-19, bătrâna din Alexandria care a adus virusul în județ din Spania a fost externată cu câteva zile în urmă.

Cele mai recente date furnizate de autorități arată și că, la nivelul județului, 198 de persoane sunt în carantină instituționalizată, după ce s-au întors din „zona roșie”, în timp ce alte 2.370 sunt izolate la domiciliu și monitorizate pasiv de Direcția de Sănătate Publică.
Numărul persoanelor suspecte de infecție cu SARS-CoV-2, implicit al celor testate, nu se știe, după ce autoritățile centrale au decis ca astfel de informații să nu mai fie furnizate.

Pentru Teleorman sunt funcționale patru centre de carantină, cu o capacitate totală de 220 de locuri, iar în prezent autoritățile caută și alte spații pe care să le transforme în centre pentru carantinarea celor care se întorc din „zona roșie”.

Joi, 2 aprilie, Insitutul de Sănătate Publică a actualizat harta cu zonele roșii de risc, astfel că, începând de vineri, 3 aprilie, vor intra direct în carantină totți cei care se întorc din Spania, Italia, Austria, Belgia, Elveția, Germania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA și Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here