CORONAVIRUS, TELEORMAN | Nouă cazuri de infecție cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

0
30 de persoane din Teleorman s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei de coronavirus, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, în cea mai recentă informare. Cu o zi în urmă, același Grup de Comunicare Strategică transmitea că 21 de teleormăneni au contractat noul coronavirus, așadar, în 24 de ore, nouă cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost confirmate pentru județul Teleorman.

Pe de altă parte, în cele opt centre de carantină funcționale pe raza județului, luni după amiază Prefectura Teleorman a transmis că sunt cazate 439 de persoane care s-au întors din zone roșii de risc. Alte 1.616 persoane sunt, în prezent, izolate la domiciliu și monitorizate pasiv.

La nivel național, au fost confirmate, până luni, 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Rezultate pozitive pentru contacții bărbatului de la Roșiori, decedat săptămâna trecută

Trei dintre persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de la Roșiori, care a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus, au primit rezultatele testelor, pozitive în toate cele trei cazuri. O femeie, soția celui decedat, un alt bărbat, dar și un copil au fost transportați la spitale suport COVID pozitiv, din capitală.

Pentru bărbatul din Roșiori, prima persoană care și-a pierdut viața după ce s-a infectat cu noul coronavirus, autoritățile au confirmat decesul joia trecută. Acesta avea condiții medicale preexistente – diabet zaharat, boală renală și obezitate, se întorsese recent din Anglia și s-a prezentat la Spitalul Municipal Caritas când a început să se simtă rău. A fost transportat la Spitalul Victor Babeș din București, mai apoi, iar acolo a și decedat.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, în urma căreia va stabili cu ce persoane au mai intrat cei trei în contact și cui ar mai fi putut transmite virusul.

Cazuri de infecție cu noul coronavirus și la Mereni

Două persoane de la Mereni, mamă și fiu, cu vârste de 36, respectiv 21 de ani, au fost confirmate pozitiv de testele pentru infecția cu noul coronavirus, săptămâna trecută. Amândoi au fost transportați la spitale din București, iar Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele cărora cei doi ar fi putut transmite virusul.

În week-end însă, alte patru persoane de la Mereni, din primele date patru copii, au primit rezultatele testelor, pozitive în toate cele patru cazuri.

Potrivit unor surse, cei patru copii sunt contacți direcți ai celor două confirmate pozitiv cu câteva zile în urmă. Și aceștia au fost transportați la spitale din capitală.

“Lotul” Diaverum mai face o victimă în Teleorman

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, doi teleormăneni, o femeie din Ciolănești și un bărbat din Gratia, testați alături de alți 38 de pacienți care făceau dializă la o clinică privată din București, au primit vestea că sunt pozitivi la testul pentru infecție cu coronavirus. Amândoi au fost transportați la București, unde autoritățile au găsit locuri în centre de dializă suport pentru pacienții cu coronavirus.

Luni, 6 aprilie, autoritățile din județ au fost informate că o femeie din Drăcșnenei, care făcea dializă la același centrul privat din București, unde și ceilalți doi teleormăneni au contractat virusul, este infectată cu noul coronavirus. Femeia a ajuns, la fel ca ceilalți doi dializați din județ, la un centru de dializă suport COVID pozitiv din capitală.

Centrul de dializa Diaverum din București, unde au fost infectați și cei trei teleormăneni, a intrat în atenția autorităților încă de pe 24 martie, când nouă persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here