Coronavirus de import în Teleorman: Cui a mai dat virusul bătrâna care s-a întors din Spania pe 2 martie?

0
Ce era în urmă cu două zile doar o suspiciune a devenit certitudine duminică după amiază, când Institutul Matei Balș din București a confirmat infecția cu noul coronavirus în cazul femeii în vârstă de 70 de ani, din Alexandria, transportată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Cunoscuții femeii spun că aceasta s-a întors din Spania, de la fiica sa, pe 2 martie, dar nu a fost izolată la domiciliu pentru că în momentul în care aceasta a revenit în țară, Spania nu se regăsea printre țările cu risc crescut de infecție.

Și cum nu a fost nevoită să stea în casă, femeia a umblat pe unde a vrut de pe 2 martie, când a revenit în Alexandria, până vineri, 13 martie, când s-a simțit rău și au fost anunțate autoritățile. Când s-a întors din Spania, femeia nu știa că fiica sa este infectată cu coronavirus, pentru simplul fapt că nici măcar fiica sa nu știa. Însă nici măcar după ce a aflat că este infectată cu COVID-19 fata nu i-a spus bătrânei, pe motiv că ar vrea să o protejeze de supărări. Nu s-a gândit nici o secundă că ar fi putut contacta și ea virusul care bagă țara în stare de urgență începând de luni. Apropiați ai bătrânei spun că nu femeia ar fi sunat la ambulanță vineri, ci o altă persoană din anturajul său, care ar fi văzut pe o rețea de socializare că fiica femeii este infectată cu coronavirus.

Restul poveștii este cunoscut: bătrâna a fost preluată de la domiciliu și dusă la spital, unde există o zonă de sub-izolare și unde aceasta a stat de vineri până când a venit rezultatul testului care a confirmat infecția cu coronavirus. De altfel, primul caz de infecție cu coronavirus în Teleorman.

Coronavirus de import, adus din Spania de o bătrână care a mers în vizită la fiica sa.

 

Și dacă este cunoscut ce s-a întâmplat de vineri până astăzi, total necunoscut este pentru moment cel puțin, numărul persoanelor cu care bătrâna a intrat în contact de la întoarcerea din Spania și până vineri când a ajuns la spital.

Este treaba Direcției de Sănătate Publică să afle cu cine a avut contact fizic femeia în perioada scursă de la revenirea în țară și până vineri, iar aceasta se poate dovedi o sarcină extrem de dificilă. Bătrâna trebuie să-și amintească acum pe unde a fost în cele 11 zile scurse de pe 2 până pe 13 martie, cu cine a vorbit și cine a vizitat-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here