CORONAVIRUS / A ieșit armata pe străzile din Teleorman

0
Armata a ieșit, începând de marți, pe străzile din Teleorman, militarii care patrulează alături de echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali fiind aduși de la o unitate militară din Olt.

În primă fază, patru echipaje, cadre militare și mijloace auto, asigură sprijin pentru efectivele Ministerului Afacerilir Interne din municipiile Alexandria, Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele.

Demersul a fost inițiat, duminică, de prefectul Județului, care a solicitat Centrului Militar Județean Teleorman punerea la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a unor efective care să asigure alături de polițiști, jandarmi și polițiști locali îndeplinirea măsurilor privind paza obiectivelor, activități de patrulare sau alte misiuni specifice actualului context, în domeniul de competență.
Prezența militarilor pe străzi, alături de efectivele de poliție și jandarmi, este prevăzută de articolul 10 al Ordonanței militare nr.3.

“Ministerul Apărării Naționale asigură, la solicitarea ministrului afacerilor interne: preluarea în pază a unor obiective a căror protecție este asigurată în prezent de către Jandarmeria Română; personal și mijloace logistice pentru sprijinirea activităților de ordine publică; personal și mijloace logistice pentru sprijinirea activităților Poliției de Frontieră Române, în punctele de trecere a frontierei de stat”, prevede ordonanța militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here