Continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19

0

Pentru prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii noului coronavirus, în contextul numărului ridicat de cazuri de COVID-19, poliția teleormăneană, cu suportul I.J.J. Teleorman, poliției locale, al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, A.N.S.V.S.A și al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, a intensificat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Astfel, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii infectării și limitării răspândirii virusului Covid-19.

La activitățile desfășurate, precum și la cele 12 acțiuni punctuale organizate la nivelul județului au participat peste 290 de polițiști, trei polițiști de frontieră, 103 jandarmi și 72 de polițiști locali.

Astfel, au fost legitimate nu mai puțin de 500 de persoane, au fost verificate peste 80 de obiective și aproximativ 230 de mijloace de transport, pentru abaterile constatate în context fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei, dintre acestea 103 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Autoritățile recomandă păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, respectarea modului de organizare a evenimentelor.

De asemenea, cetățenii trebuie să știe că este obligatorie purtatea măștii în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here