Continuă acțiunile de prevenire a răspândirii COVID -19: telermăneni sancționați că nu respectă distanțarea socială și nu poartă masca de protecție

0

Principalele instituții cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Astfel, în cursul zilei de luni, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții IPJ, IJJ, DSP și ITM au efectuat controale în cadrul a 25 de operatori economici din județ și au verificat 68 de persoane privind modul de respectare a măsurilor de protecție individuală. Pentru nepurtarea măștii de protecție în mod necorespunzător în spațiile aglomerate ori a distanței de siguranță, pompierii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale.

Cetățenilor li se recomandă să aibă un comportament responsabil la nivel individual, prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Masca trebuie purtată astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Acțiunile de control privind respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here