Consiliul Județean și Primăria Alexandria primesc bani din Fondul de rezerva al Guvernului

0

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de vineri, peste 476 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităților administrativ-teritoriale. Primesc bani de la Guvern și Consiiliul Județean Teleorman (6,5 milioane de lei) și Primăria Alexandria (5 milioane de lei), potrivit datelor făcute publice de Ministerul Deazvoltării.

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit sursei citate, fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei.

În total, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.5 milioane de lei, fondurile alocate fiind necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here