Consiliul Județean marchează 583 de ani de la prima atestare documentară a județului/ Adrian Gâdea: “Vă așteptăm, cu mult drag, să ne sărbătorim Județul!”

0
Consiliul Județean Teleorman, cu sprijinul instituțiilor subordonate, organizează, în perioada 11-14 mai, manifestările dedicate Zilei Județului Teleorman, pentru a marca 583 de ani de la prima atestare documentară a județului.

 

Astfel, transmite Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman, festivitățile vor fi deschise, pe 11 mai, de liceenii teleormăneni la Roșiori de Vede, cu „Parada Europei”, dar și cu un spectacol de excepție dedicat sărbătoririi Zilei Bujorului, la Troianul. De asemenea, așa cum se întâmplă la fiecare ediție, Consiliul Județean va fi convocat, și în acest an, într-o ședință solemnă, pe 12 mai, când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării județului.

”La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară
Cu această ocazie, INVITĂM toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai a.c.
Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Teleorman, cu sprijinul instituțiilor subordonate, iar spectacolele vor fi susținute de artiști de renume, grupuri de dansatori, fanfară și formații de instrumentiști valoroși.
Festivitățile vor fi deschise de liceenii teleormăneni la Roșiorii de Vede, cu competiția artistică „Parada Europei”, organizată de Asociația Euro Teleorman, la data de 11 mai a.c. și la Troianul, cu un spectacol de excepție dedicat sărbătoririi Zilei Bujorului, Floarea Națională a României și Simbol al Teleormanului.
Programul manifestărilor culturale și artistice va continua până la 14 mai, cu spectacole și expoziții.
Ca la fiecare ediție, consiliul județean va fi convocat într-o ședință solemnă, la data de 12 mai a.c., când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării județului.
Vor fi decernate Premiile „Marin Preda” și Titlul de Cetățean de Onoare al județului, care se acordă unor personalități recunoscute și apreciate la nivel național, care și-au adus o contribuție valoroasă la creșterea prestigiului Teleormanului.
Vor fi prezenți producători, meșteri și artizani populari teleormăneni, promotori ai conceptului „Produs în Teleorman”, reuniți în cadrul unei expoziții cu vânzare diversificate și generoase.
Pentru deliciul publicului, va fi organizată și o expoziție de gastronomie locală tradițională, cu specialități și surprize, spre încântarea și satisfacția vizitatorilor.
Vă așteptăm, cu mult drag, să ne sărbătorim Județul! Pentru că Teleormanul este Acasă, este al nostru, al tuturor!”, anunță Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here