Comunicat de presă / PARIUL CU POPORUL ROMÂN

0

Teleormănenilor le va trebui mult noroc în 2019, pentru ca marile speranţe să nu devină iluzii deşarte, spulberate de pierderea pariului guvernului PSD cu România.

Aşadar pentru ca argumentele fiscale pe care se bazează pariul PSD cu poporul român să iasă bine, aşa cum ne dorim cu toţii ar trebui ca în restul anului 2019 totul să meargă mult mai bine decât până acum, ceea ce ne scoate din realitate şi ne duce în science – fiction.

Bugetul pe 2019 este după afirmaţiile din parlament ale lui Varujan Vosganian “ ..un pariu cu poporul romăn şi cu noi înşine  “, dar să nu uităm că în orice pariu există un fraier şi un şmecher.

Poate vă întrebaţi de ce este greu ca lucrurile să se termine cu bine ?

Răspunsul este simplu, pentru că bugetul este o casă maiestuoasă construită pe bîrne de lemn fragile. În primul rând cheia de boltă a întregii construcţii este creşterea economică, stabilită la 5,5%, nivel la care veniturile şi cheltuielile se pot încadra în cele prognozate şi doar dacă este susţinută de rata inflaţiei estimată la 2,8% şi un curs valutar de maxim 4,67 lei-euro(super optimist).

Aşadar socotelile Guvernului cu teleormănenii sunt fanteziste doar dacă ne raportăm la faptul că ritmul de creştere economică a României a scăzut în 2018 la 4,1%,  iar Banca Mondială, F.M.I. si Comisia Europeană sunt unanime în părerea că România nu va avea o creştere mai mare de 3,5 % , faţă de 5,5% estimat în buget pe 2019.

Asta deoarece motorul creşterii economice la noi nu a fost o majorare a producţiei interne şi a productivitaţii muncii ci exclusiv, marota PSD – creştere economică prin umflarea de la buget a salariilor şi pensiilor fără nicio legatură cu nivelul productivitaţii. Mai mult, inflaţia este acum de 3,3% (deci ar trebui să scadă ceea ce este puţin probabil) iar cursul valutar e de 4,76 lei euro şi este afectat de dezechilibrul tot mai pronunţat al contului curent care a crescut de la 6 miliarde în 2017 la 9,5 miliarde euro în 2018.

Suntem ca o familie care consumă mult si produce venituri  puţine, o ţară care trăieşte din împrumuturi externe doar pentru că PSD-ALDE ne-a vândut iluzii, mirajul unei vieţi mai bune pe datorie.  Asta este crunta realitate a unui partid şmecher care îţi cere votul dar îţi distruge viitorul tău şi al copiilor tăi.

Arată-le prin vot că nu eşti fraier !!

Economist Eugen Pirvulescu – senator  de Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here