Comisia de Dialog Social, convocată la solicitarea angajaților combinatului chimic de la Turnu Măgurele

0

Angajații combinatului chimic Donau Chem de la Turnu Măgurele sunt în grevă de mai bine de o sătpămână, iar situația grea prin care trec aceștia, oamenii fiind cu salarii restante de mai peste trei luni de zile, a fost discutată, marți, în ședința Comisiei de Dialog Social.

La întâlnirea care s-a desfășurat în sala de ședințe a Palatului Administrativ au participat prefectul județului, Emilia Paraschivescu, reprezentanți ai sindicatelor, ai instituțiilor deconcentrate, ai angajaților Donau Chem dar și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Cei trei reprezentanți ai salariaților combinatului chimic și-au expus nemulțumirile, între care faptul că nu au primit salarii încă din luna noiembrie 2020, dar și că lucrează în condiții insalubre, că nu beneficiază de materiale de protecție împotriva COVID-19, dar și că există defecțiuni la instalația de amoniac, lucru extrem de periculos, atât pentru muncitori, cât și pentru oraș.

În urma ședinței s-a stabilit că trebuie identificați reprezentanții administratorului judiciar al Donau Chem, societate aflată în insolvență, dar și că trebuie modificată legea astfel încât să existe varianta achitării salariilor restante din Fondul de Garantare. De asemenea, angajaților Donau Chem li s-a sugerat să nu-și dea demisia, sub nicio formă, pentru că ar însemna să piardă astfel dreptul la indemnizația de șomaj.

Pe parcursul săptămânii trecute, la Donau Chem au fost în control echipe mixte Instituției Prefectului și instituțiilor care au competență pe această problemă, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here