Colegiul Național Anastasescu din Rosiorii de Vede beneficiar al proiectului de mobilitate “Carieră Europeană în IT”!

0

Proiectul depus de Colegiul Național Anastasescu Roșiorii de Vede, cu titlul „Carieră Europeană în IT” a fost aprobat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și va fi finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate, domeniul Formare Profesională.

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Erasmus+ oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional (şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale) şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe de comunicare într-o limbă străină. Stagiile de formare profesională în altă ţară îmbunătăţesc procesul de tranziţie de la educaţie şi formare către piaţa muncii consolidând în acelaşi timp cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale. (sursa citată: www.erasmusplus.ro)

30 de elevi beneficiari ai proiectului

Proiectul „Carieră Europeană în IT” cu Nr. de identificare 2017-1-RO01-KA102-036572 se adresează unui număr de 30 elevi de la CN Anastasescu, clasele X -XI, filiera teoretica, profilul real, specializarea matematică‐informatică, în vederea completării pregătirii teoretice în domeniul Informatic cu o dimensiune practic-aplicativă, printr-o formare inițială de calitate în companii de profil din Spania.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 iunie 2017 – 31 octombrie 2018 și este finanțat integral din fonduri UE cu un grant în valoare de 64. 740 euro.

 

Activitatile proiectului

Activitățile proiectului sunt structurate în 2 fluxuri constând într-un plasament în firme spaniole de IT din orașul Granada: Informatica Cano Granada S.L., Alcon & Squembri, Sistemas de Informacion y Proteccion de Datos pe tema „Grafică și Web design”.
Stagiul de practică de 60 de ore pe care îl vor desfășura elevii în domeniul proiectării și realizării de grafică și web design va reprezenta o componentă de bază a formării profesionale complete, care le va permite o inserție socio‐profesională mai rapidă, în concordanță cu exigențele cerute pe piața muncii europene, specifice acestui domeniu de activitate.

Partenerul nostru în acest proiect este EUROPROYECTOS ERASMUS PLUS o companie spaniolă de formare cu o experiență de lucru de peste 20 de ani in cadrul proiectelor de mobilitate europene.

Director Colegiul Național Anastasescu
Prof. Dr. Șerban Răceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here