COD PORTOCALIU! Ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută

0

Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări, Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, vânt puternic și vreme deosebit de rece .

Începând de astăzi, ora 15.00 și până vineri la ora 20.00, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Codul Portocaliu vizează mai multe județe din țară, inclusiv  Teleorman, și va intra în vigoare joi, la ora 23.00, fiind valabil până vineri, la ora 15.00.

În această perioadă, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here