Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, de vineri după-amiază

0

O avertizare Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante intră în vigoare, vineri după-amiază, pentru mare parte a țării. Potrivit meotorologilor, de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 06.00, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

De asemenea, în vigoare este de vineri, ora 12.00, până sâmbătă la ora 23.00, și o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here