Claudiu Catană, președinte TLDE: “ALDE Teleorman are acum ce i-a lipsit în 2016, are candidați puternici și un bărbat lider ambițios și luptător”

0
Claudiu Daniel Catană este născut și crescut la Turnu Măgurele, însă politica l-a purtat pe meleaguri bucureștene. Tânărul turnean este președintele organizației de tineret a ALDE, dar și copreședinte al ALDE București, iar în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate publicației noastre a vorbit despre cum vede el, din calitatea de lider TLDE, organizația ALDE din județ, dar și despre cum percepe evoluția organizației ALDE din Teleorman de la precedentele alegeri locale.

Rep: Domnule președinte, ați putea să rezumați la câteva cuvinte modul în care percepeți organizația din Teleorman a ALDE?

C.C.: Omul sfințește locul, iar viața bate filmul, cam despre asta cred eu că este vorba la ALDE Teleorman. Știind cum arăta această organizație înaintea localelor din 2016, mă uit acum și văd o organizație care devine mai putenică pe zi ce trece, văd aici o echipă puternică, o echipă cu un lider ambițios și dedicat, un om care are capacitatea și puterea de a realiza obiective importante.

Rep: Considerați, așadar, că sunt unele diferențe comparativ cu perioada dinaintea precedentelor alegeri locale?

C.C.: Cu siguranță sunt multe diferențe. Este evident că, în ultima perioadă, au venit foarte mulți oameni noi în partid, dar și oameni vechi din linia a doua care nu au avut posibilitatea să se exprime pentru că filiala din Teleorman, din punctul meu de vedere, a fost o filială închisă. Acum, după cum se vede, este o filială deschisă, cu oameni noi, care au dorință. ALDE Teleorman are, acum, ceea ce i-a lipsit în 2016. ALDE Teleorman are acum candidați care intră în cursa electorală cu reale șanse de a câștiga și de a obține scoruri dintre cele mai mari în alegeri. ALDE Teleorman are candidați cu nume, candidați cu CV, candidați puternici, oameni care au realizări în viață, pe scurt, ALDE Teleorman are acum candidații pe care această filială nu i-a avut în 2016, când rezultatele s-au reflectat în numărul mic de consilieri și viceprimari pe care i-a dat partidul. ALDE Teleorman a avut, în urma alegerilor din 2016, doar trei consilieri locali de municipiu sau oraș, iar asta spune, cred eu, destul de mult. În prezent ALDE Teleorman are un președinte ambițios, un președinte luptător, iar rezultatele nu au cum să nu fie pe măsura echipei și a celor care vor candida la alegerile locale. Eu vreau să-l felicit pe domnul Samuel Calotă, pentru echipa pe care a reușit să o formeze în scurtul timp de la preluarea funcției de președinte al organizației ALDE, a făcut o treabă extrem de bună, care se va reflecta, cu siguranță, în alegerile care urmează.

Rep: Pentru că aveți un caz și din Teleorman, în persoana deputatului Ică Calotă, cum comentați plecările din partid, cu puțin timp înaintea alegerilor?

C.C.: Am mai spus acest lucru, în ALDE au fost oameni pe care acest partid i-a făcut parlamentari – deputați și senatori, cărora le-a dat funcții importante, la care nu ar fi avut cu siguranță acces fără susținerea partidului, dar care au ales să trădeze partidul pentru locuri călduțe prin alte formațiuni politice. Din păcate pentru ei, le spun că au plecat după niște iluzii, iar majoritatea, dacă nu toți, vor realiza că au plecat după niște promisiuni care nu se vor concretiza niciodată.

Rep: Ați vorbit despre niște condiționări din partea acestora, la ce anume v-ați referit?

C.C.: Au fost oameni care au spus că vor pleca din partid dacă lucrurile nu vor fi făcute așa cum își doresc ei, dacă nu primesc ceea ce cer…condiționări care chiar nu își aveau locul, după părerea mea. Până la urmă ei au plecat din partid, iar eu le urez succes acolo unde s-au dus. Și vreau să fie clar că astfel de atitudine nu va mai fi tolerată în ALDE.

Rep: Ce sfaturi aveți pentru colegii din ALDE Teleorman, acum în apropierea alegerilor?

C.C.: Colegii mei din ALDE Teleorman știu foarte bine ce au de făcut, iar acest lucru se vede deja. Aici s-au pus bazele unei echipe solide, care se mărește pe zi ce trece cu oameni valoroși, cu oameni care au făcut carieră, cu oameni care au multe de demonstrat. ALDE Teleorman are acum, așa cum spuneam, tot ce-i trebuie pentru a face față cu succes alegerilor care urmează, iar acest lucru se va reflecta cu siguranță în rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here