CIRCULAŢIA RUTIERĂ PE DN6 (E70) ESTE DEVIATĂ, PÂNĂ LUNI, ÎNTRE GHIMPAŢI SI DRĂGĂNEŞTI VLAŞCA

0

Autoritățile au decis ca circulația autovehiculelor cu masa maximă totală mai mică de 3,5 tone (a fost ridicată restricția pentru cei cu 7,5 tone) să fie restricționată pe DN6 între Drăgănești-Vlașca și Ghimpați.

În ceea ce privește situația generală existentă la nivelul județului Teleorman, actualizată cu ultimele raportări din teren, astăzi, la ora 10.00, aceasta se prezenta astfel: 13 localități afectate, 5 persoane evacuate (din localitatea Drăgănești Vlașca, toate fiind evacuate la rude),  15 case avariate, 30 de animale evacuate din gospodării, 20 de spații comerciale afectate, 47 de anexe inundate, 60 de podețe avariate, 101 curți inundate, aproximativ 3,5 km de drumuri comunale, 34 ha teren intravilan, 144 ha de pașune, 25 ha de pădure, 273 ha teren agricol și cca. 495 de fântâni afectate.

În continuare, cea mai dificilă situație se regăsește în localitatea Dragănești Vlașca, unde apa a inundat DJ 503, pe o distanță de cca. 200 m, cu o adâncime de aproximativ 40 de cm, precum și DN6 ( E70), pe o lungime de 100 de metri, cu o adâncime de cca. 25 cm., circulația desfâșurându-se cu greutate.

Din această cauză, DJ 503 se menține închis pe acel sector de drum, fiind stabilită ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga – Videle, iar pe DN 6 (E70) restricția pentru autovehicule a fost redusă până la 3,5 t, circulându-se alternativ, pe un singur sens.

Personalul instituțiilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații au fost și sunt în continuare în teren, acționând pentru rezolvarea problemelor apărute la nivelul localităților în vederea diminuării pagubelor și restabilirii stării de normalitate.

La această oră, situaţia hidrometeorologică la nivelul județului Teleorman se prezintă astfel:

  • COD GALBEN in intervalul 03.2018 ora 12:00 – 09.03.2018 ora 18:00 pe raul Neajlov, Călmăţui, Vedea – sector aval S.H. Văleni.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica al judeţului Teleorman:

– în localitatea Drăgănești Vlașca se mențin dislocate următoarele forțe:  22 pompieri, două autospeciale de stingere, un camion de intervenție, o motopompă remorcabilă, o autospecială primă intervenție și comandă, o barcă și 3 motopompe transportabile.

– în localitatea Țigănești, se acționează pentru evacuarea apei din gospodării cu o motopompă remorcabilă, un autocamion și 3 pompieri.

– în localitatea Beuca, o porțiune din drumul de acces către 15 locuințe a fost inundată, la acestea ajungându-se doar cu autovehicule cu gardă mare de la sol, gen tractoare și camioane. S-a luat legatura cu cetatenii din cele 15 locuințe, nepunându-se problema evacuării lor și neavând nevoie de îngrijiri medicale sau alte urgențe. Pentru monitorizarea situației și luarea măsurilor care se impun, precum și pentru sprijinirea autorităților locale, la fața locului s-au deplasat 6 pompieri militari roșioreni cu o barcă de salvare și un autocamion

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața și bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here