Cinci incendii în primele zile ale anului – O familie din Beciu a rămas fără casă în plină iarnă

0

În primele zile ale anului, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a cinci incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din Beciu și Teleormanu, unul la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din Uda Paciurea și două incendii izbucnite la cablurile electrice de pe stâlpii de tensiune din localitățile Orbeasca și Roșiorii de Vede, potrivit ISU Teleorman.

Primul incendiul din acest an a izbucnit, sâmbătă, în localitatea Teleormanu, imediat după miezul nopții, la tavanul unei case de locuit, din cauza coșului de fum defect. Deoarece proprietarii erau acasă, incendiul a fost observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la fața locului ajungând rapid două echipaje de pompieri, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Focul a fost stins în limitele găsite, fiind distrus tavanul casei, în jurul coșului de fum, pe cca 2 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30.000 de lei.

În schimb, cel de al doilea incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Baciu, sâmbătă după-amiază, a fost observat și anunțat cu întârziere, motiv pentru care, la sosirea pompierilor militari turneni, flăcările se manifestau generalizat, la întregul imobil.

Militarii au reușit să stingă focul cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în limitele găsite, reușind să protejeze mai multe bunuri materiale aflate în imediata apropiere. Valoarea pagubelor, reprezentând o locuință din paiantă, cu o suprafață de cca. 30 mp, a fost estimată la suma de 10.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza jarului căzut dintr-o sobă, lăsată în funcțiune nesupravegheată.

Incendiul izbucnit la depozitul de furaje din Uda Paciurea, care era amplasat în apropierea unei case de locuit și a mai multor anexe gospodărești, a fost stins de pompierii militari turneni înainte ca acesta să se extindă. Au fost distruse aproximativ 3 tone de lucernă, pagubele fiind estimate la aproape 3.000 de lei. Bunurile materiale salvate se ridică la peste 50.000 de lei, iar cauza probabilă a acestui incendiu a fost un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Din fericire, la niciunul dintre incendiile la care au intervenit pompierii militari în această perioadă nu s-au înregistrat victime omenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here