Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria și-a deschis porțile

0

Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria a fost inaugurat, luni, în prezența primarului Alexandriei, Victor Drăgușin, a președintelui Consiliului Județean, Adrian Gâdea, dar și a șefilor de promoție din ultimii ani din cadrul unităților de învățământ din Alexandria, consilierilor educativi din unitățile de învățământ, elevilor de liceu de la clasele de filologie și cetățenilor de onoare ai municipiului.

În prima zi din săptămâna dedicată Zilei Culturii Naționale, la centru a fost deschis un târg de carte, unde alexăndrenii pot merge până sâmbătă, 15 ianuarie, și a fost pusă în scenă piesa de teatru “Fierarii”, în regia lui Horațiu Mălăele.

De peste 20 de ani aici nu s-a mai întâmplat nimic, au urmat perioade de judecată în instanță, de recuperare în domeniul public, și iată că astăzi – știu că toată lumea își dorea mai repede, și eu mi-am dorit mai repede – dar din păcate acestea sunt mecanismele de aprobare și construire în România – avem un centru multifuncțional pentru tineri. Și pentru că discutăm de cultură este foarte important să înțelegem că actul de cultură, indiferent de particularitatea sa, ne creează noi oportunități și căi de a dezvolta relații corecte între generații, între membrii aceleiași generații și, de ce nu, între o comunicare mai interesantă, mai inteligentă, între societatea civilă, clasa politică și administrație și, nu în ultimul rând, mediul de afaceri. Cu toții avem datoria să identifică, să sprijinim, să promovăm tinerii cu aptitudini în domeniul culturii. Ca să putem să discutăm de activități culturale și sportive ar fi trebuit să avem infrastructura necesară pentru asemenea activități. Dacă Sala Polivalentă este primul dintre obiectivele pentru activitățile sportive, urmează stadionul, Centrul multifuncțional pentru tineri este primul obiectiv în domeniul cultural pe care l-am finalizat, urmează Casa de Cultură, acel centru al artelor pe care ni-l dorim și la care se lucrează, și acolo mai sunt ceva sincope de proiectare – astea sunt din păcate evenimente de nedorit dar care se întâmplă la aproape toate investițiile – astfel încât eu cred că împreună cu dumneavoastră împreună cu dascălii, în special cu cei cu suflet pentru activitatea culturală. Cu copiii noștri talentați vom putea să discutăm despre un nou concept în Alexandria și Teleorman – noul concept de dezvoltare culturală a orașului, a județului”, a spus Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, în deschiderea evenimentului.

Despre ce înseamnă pentru Alexandria și Teleorman o astfel de instituție dedicată culturii a vorbit și președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea.
Prin realizarea acestui minunat spațiu multifuncțional dedicat tinerilor, o investiție care deschide seria unor alte investiții asemănătoare, pentru că asemenea obiective culturale în perioada următoare vor fi reabilitate și în celelalte orașe și municipii din Teleorman, această investiție nu este importantă doar din punct de vedere cultural, nu este doar o alternativă de petrecere a timpului liber, și spun asta pentru că aici cred că este locul unde cu toții ne dorim ca în perioada următoare artele să se dezvolte în toate formele de manifestare și de aceea în calitate de președinte al Consiliului Județean, împreună cu dl primar, îi vom sprijini pe toți cei care doresc să pregătească un portofoliu variat de evenimente și activități pentru tinerii din Alexandria, pentru tinerii din acest județ. Acest centru îi așteaptă pe toți cei care vor să desfășoare asemenea activități culturale, găsesc aici o sală de spectacole multifuncțională, ceainărie și librărie, spați de proiecții, spații de expunere, cabinete pentru actori și tot ceea ce este necesar pentru un act cultural de cea mai bună calitate. Pe scurt, e gata, îndrăznesc să spun că este o bijuterie, în această săptămână se vor organiza activități care preced Ziua Culturii Naționale, ziua de 15 ianuarie”, a spus, luni, Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here