Cazierul rutier s-ar putea genera instant, în format online/ Senator Dănuț Cristescu: “Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă”

0
Șoferii ar putea avea, în curând, acces permanent la cazierul rutier, dacă un proiect de lege susținut de senatorul PSD Dănuț Cristescu va trece de Parlament. Concret, potrivit propunerii legislative privind accesul titularilor permisului de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, șoferii își vor putea verifica online, oricând vor, istoricul sancțiunilor primite.

 

Anunțul a fost făcut de senatorul PSD Dănuț Cristescu, iar potrivit acestuia prin inițiativa legislativă se urmărește atât reducerea „birocrației inutile” și a timpilor de așteptare, cât și eliminarea deplasărilor la secțiile de poliție.

“Am semnat o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție.

Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă.

Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare.

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here