Cățelușa Chira a salvat o întreagă familie de la moarte. Un puternic incendiu a distrus o casă în localitatea Plosca

0

O întreagă familie din localitatea Plosca a fost salvată azi-noapte de Chira, o cățelușa credincioasă, care i-a trezit pe stăpâni la timp pentru a ieși din locuința cuprinsă de flăcări.

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 03.13, de către un membru al familie după ce a reușit să se autoevacueze din casa cuprinsă de foc.

Citeste si: Noi focare de PESTA PORCINĂ în Măgura, Orbeasca, Peretu, Uda Clocociov şi Drăgăneşti de Vede

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, aceștia localizând și lichidând incendiul în limitele găsite.

Au ars ori au fost distruse de incendiu bunurile materiale din două camere de locuit și un hol, mai multe aparate electrocasnice, trei butelii, tâmplăria din lemn a locuinței, elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte și acoperișul casei pe o suprafață de cca. 10 mp.

Intervenția a fost una dificilă, din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, a fumului gros degajat prin arderea acestora și de faptul că, din interior, a fost nevoie de scoaterea a trei butelii, ce prezentau risc de explozie, una dintre ele fiind deja fisurată.

Citește și: Dosar penal pentru un bărbat de 31 de ani din Alexandria care şi-a bătut soţia. A fost emis ordin de protecție provizoriu

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând anexele gospodărești și locuințele aflate în imediata apropiere, la peste 50000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui aparat instant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here