Case și curți inundate, la Zimnicea

0

Ploile abundete căzute, marți după amiază, la Zimnicea au provocat inundații la nivel local, pentru gestionarea situației fiind nevoie de intervenția pompierilor militari. Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, reprezentanții APASERV și membrii SVSU Zimnicea, cu motopompele din dotare, astfel: pe str. Biruinței, un echipaj de pompieri a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, cu ajutorul unei motopompe; pe str. Vlad Țepeș, un cetățean a rămas blocat cu autoturismul în mijlocul apei, acesta fiind ajutat de pompierii zimniceni, care l-au tractat cu autospeciala de stingere, într-o zonă de siguranță; pe str. Romană, o familie a solicitat intervenția pompierilor deoarece apa i-a intrat în locuință.

Pentru evacuarea acesteia au intervenit pompierii zimniceni cu o motopompă; pe str. Apusului, pentru evacuarea apei dintr-o curte a acționat personalul APASERV Zimnicea, cu o motopompă; pe str. Speranței, o familie care avea curtea plină cu apă, cu pericol de a ajunge la casa de locuit, a fost ajutată de pompierii militari zimniceni cu o motopompă și o mașină de lucru cu apă și spumă; pe str. Agricultori, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie au intervenit angajații ApaServ Zimnicea; membrii SVSU Zimnicea, cu o motopompă aflată în dotarea serviciului, au intervenit rapid pentru evacuarea apei dintr-o curte de pe str. Meșteșugari; pe str. Cuza Vodă, mebrii SVSU au trimis un al doilea echipaj, cu o motopompă, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.

Pompierii fac apel la cetățeni să ajute la fața locului forțele de intervenție, în special prin curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale, iar în cazul în care apa amenință să pătrundă în locuințe, să construiască bariere pentru a opri pătrunderea acesteia (saci cu nisip, pământ, etc.).

În cazul unei situații de urgență reale, cetățenilor li se recomandă să anunțe imediat evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here