CAMPIONATUL NAŢIONAL DE BASCHET UNDER-16. Cu o nouă victorie, CSS Alexandria este aproape de turneul final

0

Meciul-derby din faza semifinală a campionatului naţional de baschet feminin Under-16, între CSS Alexandria şi CSU Olimpia Braşov, programat duminică la o oră mai puţin potrivită (13,00), nu a adus foarte mulţi spectatori în sala de sport a Colegiului Naţional Alexandru D.Ghica. Dincolo de scor, 59-51 (9-15, 23-14, 13-7, 14-15), unul care reflectă apropierea valorică între două grupări cu performanţe deosebite în baschetul juvenil românesc, publicul din micuţa tribună a avut ce vedea, uneori la cote de intensitate. Deoarece s-a jucat frumos, cu ambiţie de ambele părţi, presiunea fiind ceva mai mare la oaspete, care aveau nevoie de un succes pentru a-şi asigura locul la turneul final al campionatului ediţiei 2016-2017. Este adevărat, nici localnicele nu-şi puteau permite un pas greşit, în condiţiile în care patru echipe din Seria I-A au pretenţii, pe baza punctelor acumulate în faza semifinală, să se claseze pe podiumul ce aduce calificarea directă.

Învingătoare şi în tur, la Braşov, teleormănencele au părut surprinse la început de apărarea agresivă a ardelencelor, care, profitând de ratările gazdelor (inclusiv la loviturile libere), au dominat primul sfert. Mai mult, în următoarele minute şi-au mărit avantajul, 22-9 constituind o diferenţă greu de acceptat de către alexăndrence. Mobilizate de un public neaşteptat de zgârcit în încurajări până atunci, dar mai ales de „corecturile” exigentului antrenor Mădălin Piperea, junioarele de la CSS au preluat iniţiativa, reuşind egalarea (27-27),  pentru a trece apoi la conducere. Dominarea lor devine tot mai clară în continuare, braşovencele nereuşind în prima jumătate a sfertului trei să mai înscrie. Gazdele intră în ultima parte cu 45-36, un scor oarecum liniştitor, pentru a mări diferenţa la 57-40 în minutul 35, însă finalul va aparţine oaspetelor. Fără ca rezultatul de ansamblu al disputei să influenţeze stabilirea învingătorului.

Aşadar, o victorie muncită, meritată, a junioarelor din reşedinţa judeţului Teleorman, remarcile personale vizând pe Paloma Cucu, Tania Fereşteanu, Andreea Mazilu, Luiza-Radu Măgureanu sau Daria Botorogeanu. Dar felicitări merită şi celelalte fete care au contribuit pe parcurs la acest frumos succes: Alexandra Biet, Andreea Horlea, Bianca Jianu, Maria Florea şi Alexandra Raicu. Motivat a lipsit Diana Ciocoiu, prezentă la concursul naţional de fizică găzduit de municipiul Piatra Neamţ.

Cu această nouă victorie, CSS Alexandria îşi păstrează locul doi în clasamentul Seriei I-A, cu 16 puncte, lider fiind în continuare LAPI Dej, cu acelaşi număr de puncte. Poziţiile trei şl patru sunt împărţite de CSS Sibiu – 15 puncte şi, respectiv, CSU Olimpia Braşov – 14. Duminică, în ultima etapă a fazei semifinale teleormănencele se deplasează la Miercurea Ciuc, unde, în faţa ultimei clasate (are zero victorii), sunt favorite. În cealaltă serie, II-A, echipele CSS-CSM Ploieşti, Olimpia Bucureşti şi Gloria Arad şi-au asigurat locul în turneul final al campionatului naţional U-16.

ŞTEFAN STAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here