Călin Popescu Tăriceanu, despre plecarea deputatului Ică Calotă: “Nu am niciun fel de regret”

0

Conducerea județeană a ALDE Teleorman și-a prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, candidații pentru Videle și Turnu Măgurele. Este vorba despre fostul deputat Lucian Militaru, care va candida pentru Primăria Videle, și consilierul local Georgică Păunescu, candidat pentru Primăria Turnu Măgurele.

Odată cu prezentarea celor doi, ALDE Teleorman are candidați pentru patru din cele cinci municipii și orașe din Teleorman, cu o săptămână în urmă fiind prezentați Marius Rivera Badea, drept candidatul pentru Primăria Alexandria, și Virgiliu Cocoșilă, candidatul partidului pentru Primăria Roșiori de Vede.

La conferința de presă ce s-a ținut vineri, la sediul partidului din municipiul Alexandria, au luat parte, alături președintele Samuel Calotă și de candidații ALDE, președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu și președintele organizației de tineret, Claudiu Catană.

De când a preluat conducerea organizației domnul Samuel Calotă am văzut o dinamizare extraordinară la nivelul organizației, lucru care se materializează și prin aducerea unor oameni care au deja o experiență politică considerabilă și care vor să meargă în viitoarea confruntare electorală alături de noi, ceea ce cred că ne crește considerabil șansele”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în deschiderea conferinței de presă.

S-a discutat însă atât despre organizarea alegerilor locale, despre care președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a precizat că vor avea loc, cel mai probabil, în ultima duminică din septembrie sau prima din octombrie, dar și despre cele parlamentare, care ar putea fi organizate, în viziunea acestuia, la două săptămâni distanță.

Un alt subiect dezăbut a fost plecarea fostului președinte al ALDE Teleorman la PNL, cu o parte a membrilor formațiunii politice. Călin Popescu Tăriceanu a explicat că nu a fost informat de către deputatul Ică Calotă referitor la intenția sa de a părăsi formațiunea politică și că nu are niciun regret pentru plecarea acestuia sau a altui parlamentar ALDE care a ales să-și continue drumul politic în altă parte.

Acestea sunt subiecte care nu mai prezintă, cel puțin pentru noi, niciun interes. Nu știu cu câți membri de partid a plecat, aici nu este cu informare, dar nu, nu m-a informat despre intenția de sa. Fiecare își croiește drumul în viață cum crede, eu nu am de gând să stau să fac niciun comentariu și nu am niciun fel de regret, pentru că astăzi sunt alături de niște oameni care sunt hotărâți, puși pe treabă, organizați și care au și ambiții politice, în sensul bun”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Mai acid la adresa fostului lider ALDE Teleorman a fost, în schimb, Claudiu Catană, președintele tinerilor din ALDE. Acesta a făcut referire la anumite constrângeri ale unor foști parlamentari ALDE și l-a dat drept exemplu negativ pe deputatul Ică Florică Calotă.

Sunt oameni pe care ALDE i-a făcut deputați, senatori și cărora le-a oferit totul – au reușit să numească secretari de stat, subsecretari de stat s.a.m.d. și de-a lungul timpului au venit cu tot felul de constângeri cum că ar pleca din partid dacă nu se va întâmpla cum vor ei, iar asta s-a întâmplat deja. Astfel de lucruri nu se vor mai tolera, din punctul meu de vedere, și domnul Ică Calotă este un exemplu negativ (…) Plecarea sa din partid… nu știu care a fost motivul, probabil că dacă nu ar mai fi parlamentar nu ar mai reuși să facă absolut nimic și era dependent de această chestiune. Nu vreau să intru în detalii legate de decizia dânsului, doar că din punctul meu de vedere, acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Au venit foarte mulți oameni noi în partid, și oameni vechi din linia a doua care nu au avut posibilitatea să se exprime pentru că filiala din Teleorman, din punctul meu de vedere, a fost o filială închisă. Acum, după cum se vede, este o filială deschisă, cu oameni noi, care au dorință…Am tolerat parlamentari care au venit cu tot felul de idei, constrângeri, că dacă nu, pleacă din partid. Lucru care s-a și întâmplat. Le dorim mult succes, vă garantez că 90%, dacă nu toți, nu se vor mai regăsi, din punctul meu de vedere, în următorul Parlament. Și vom discuta după alegerile care vor urma, pentru că s-au dus după fentă, după promisuni, care nu se vor concretiza”, a spus Claudiu Catană, la Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here