Cadre militare în rezervă din structurile Ministerului Apărării și Ministerului de Interne au pichetat, în prima parte a zilei de marți, 5 martie, sediile PSD și ALDE din Alexandria.

Protestatarii sunt nemulțumiți, printre altele, de modificările produse în legislaţia pensiilor militare de stat prin mai multe ordonanțe de urgență.

Foștii militari spun că sunt îngrijorați de modificările produse în legislaţia pensiilor militare de stat prin O.U.G. nr. 57/2015, O.U.G. nr. 59/2017 şi O.U.G. nr. 114/2018, acte normative cu valoare juridică inferioară Legii organice nr. 223/2015, prin care s-a realizat discriminarea rezerviştilor militari, beneficiari ai pensiilor militare de stat, în raport cu pensionarii din sistemul public, prin îngheţarea aproape în totalitate a cuantumului pensiilor, care nu mai sunt indexate/actualizate decât cu rata medie a inflaţiei. 

Aceasta se adaugă la discriminarea diferitelor categorii de pensionari militari care au îndeplinit aceleaşi condiţii de funcţie, grad, vechime, însă au cuantumuri diferite ale pensiei în funcţie de perioada când au ieşit la pensie, datorită modului inechitabil în care sunt incluse şi actualizate în baza de calcul aceste elemente: funcţie, grad, vechime şi sporuri.


Protestul s-a desfășurat la nivel național, iar reprezentanții structurilor asociative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională au înmânat liderilor politici un document cu nemulțumirile lor. La sediul PSD Teleorman, rezerviștii au fost primiți de primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here