Bilantul ISU Teleorman pentru minivacanța de 1 Mai. In peste 70 de cazuri a fost nevoie de intervenția echipajelor Smurd

0

În minivacanța de 1 Mai, pompierii militari teleormăneni au intervenit la 87 de evenimente, dintre care: 71 de cazuri SMURD, 3 accidente rutiere, 5 intervenții de ajutorare a unor persoane (bolnavi transportați la ambulanță și o deblocare de ușă), 3 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și 5 incendii izbucnite la locuințele unor cetățeni. Totodată, echipajele de salvatori din cadrul subunităților operative au executat în aceste zile 14 misiuni de recunoaștere și informare în domeniul situațiilor de urgență la unitățile de cult și operatorii economici din raionul de intervenție al subunităților operative.

În această perioadă, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați și au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni sau la anexele gospodărești ale acestora, în localitățile Turnu Măgurele, Zimnicea, Roșiorii de Vede, Alexandria și Scrioaștea, se arată in comunicatul de presa al ISU A. D Ghica Teleorman, întocmit de purtătorul de cuvânt Adrian Gelu Dragomir.

La Turnu Măgurele – pompierii militari au intervenit în ziua de 28 aprilie a.c., la ora 11.27, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui V.S., de pe strada Livezilor. Echipajele de intervenție, sosit la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, au constatat faptul că incendiul se manifesta într-un dormitor al locuinței, cu posibilitea propagării și distrugerii acesteia.
Focul a fost stins în limitele găsite, reușindu-se astfel salvare de bunuri materiale de peste 5000 de lei. Au ars ori au fost distruse de flăcări bunuri în valoare de aproape 1000 de lei, reprezentând un pat, un televizor și o noptieră.
Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina proprietarului, care a dat foc intenționat la bunurile din interiorul locuinței.
Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

La Zimnicea – pompierii militari zimniceni au intervenit în data de 28.04.2017, la ora 16.13, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, de pe strada Alexandriei.
Focul, ce se manifesta la nivelul bucătăriei, a fost localizat și lichidat de militari în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale apreciate la peste 40000 de lei.
Au ars ori au fost deteriorate de flăcări și fum tavanul bucătăriei, realizat din rigips, pe o suprafață de cca. 3 mp, un corp de iluminat, mobilierul și un geam de termopan, valoarea pagubelor apropiindu-se de suma de 1500 de lei.
Din verificările efectuate la locul evenimentului de pompieri, a reieșit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit produs la un aparat de gătit electric, lăsat sub tensiune nesupravegheat.

La Roșiorii de Vede – în ziua de 30 aprilie a.c., la ora 11.48, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost alertați că un incendiu se manifesta în gospodăria Varvarei F., de pe strada Dunării.
Sosiți rapid la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii militari au constatat că flăcările cuprinseseră bunurile materiale de la nivelul unei bucătării, existând pericolul propagării acestora la întreaga casă de locuit.
Militarii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, salvând astfel bunuri materiale apreciate la 20000 de lei.
Valoarea pagubelor, reprezentând acoperișul bucătăriei, pe o suprafață de cca. 9 mp, un televizor, un frigider, 2 mese, un pat și mai multe materiale textile, a fost estimată la suma de 5000 de lei.
Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică ce alimenta aparatele electrocasnice.
Paramedicii SMURD Roșiorii de Vede i-au acordat primul ajutor proprietarei, care a suferit un atac de panică, nefiind nevoie de transportarea acesteia la spital.

La Alexandria – pompierii militari au intervenit în ziua de 30 aprilie, în jurul orei 16.50, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie de pe strada Negru Vodă.
Focul a distrus o anexă unde erau depozitate mai multe deșeuri (lemne, hârtie și mase plastice), valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 500 de lei.
Pompierii militari alexăndreni au reușit să stingă focul înainte de a se propaga la locuințele din imediata apropiere, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la peste 600000 de lei.
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că focul a izbucnit de la scânteile (jarul) provenite de la un grătar.

La Scrioaștea – pompierii militari roșioreni au reușit să evite producerea unei tragedii, care putea conduce la pierderea vieții proprietarului, Corneliu P., care a fost scos la timp din interiorul unei anexe cuprinse de flăcări, cu atac de panică. Acesta a fost preluat de un echipaj al SAJ, i s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede.
Cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii militari roșioreni au stins focul, după aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate din calea flăcărilor bunuri materiale apreciate la suma de 50000 de lei.
Incendiul a distrus acoperișul unei anexe (bucătării de vară), realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă, un aragaz, o butelie, un frigider, un televizor, un aparat de sudură, o masă din lem, tavanul anexei și mai multe mase plastice, sageacul acoperișului unei case învecinate, pe o suprafață de cca. 12 mp, izolația exterioară a zidului, din polistiren pe o suprafață de aprox. 25 mp și un geam din termopan. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei.


Cauza probabilă a acestui evenimet a fost un aparat de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat.
Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile și de faptul că locuința se afla la o distanță foarte mică față de anexa în flăcări, ceea ce a favorizat propagarea acestora cu ușurință.

Trei accidente rutiere
Pompierii militari teleormăneni au intervenit în această perioadă la trei accidente rutiere, produse pe raza localităților Lăceni (2) și Moldoveni, pentru acordarea primului ajutor (de către paramedicii SMURD) și sablarea carosabilului.
Din fericire, la cele trei accidente rutiere victimele au fost rănite ușor, acestea ajungând însă la spital pentru investigații medicale amănunțite.
Cazurile au fost preluate de către poliție pentru cercetări.

Misiuni de recunoaștere/instruiri în domeniul situațiilor de urgență
Echipajele subunităților din cadrul ISU „A.D. Ghica” Teleorman au executat în ultimele două zile 14 misiuni de recunoaștere în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență, la unitățile de cult și operatorii economici.
Cele 14 recunoașteri au fost efectuate în localitățile Videle, Turnu Măgurele, Botoroaga, Roșiorii de Vede, Poeni, Țigănești, Alexandria, Talpa, Seaca și Dragănești Vlașca.

71 de intervenții SMURD
În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. După acordarea primului ajutor, persoanele cu probleme medicale au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here