Bărbat din Teleorman, șantajat cu imagini și clipuri video compromițătoare

0

Un bărbat din Teleorman a fost șantajat de mai mulți bărbați, începând cu luna septembrie a anului 2020, aceștia pretinzând diferite sume de bani pentru a nu publica în mediul virtual imagini și clipuri video compromițătoare. Șantajul a luat sfârșit duminică, 10 ianuarie, când a fost organizat un flagrant, imediat după ce bărbatul le-a dat suma de 5.000 de lei la doi dintre cei care îl șantajau. Ulterior, în urma a cinci percheziții domiciliare, două în București și trei în județul Călărași, au fost conduse la audieri alte cinci persoane.

“La data de 8 decembrie 2020, Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător.

Astfel, în baza activităților operative, la data de 10.01.2020 polițisti din cadrul Secției 24 Poliție, impreuna cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și marcați în prealabil de specialiștii criminalisti.

În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară , două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și conduse la audieri alte 5 persoane.

Cercetarile sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Prejudiciul reclamat este de aproximativ 300.000 lei.

Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, precizează reprezentanții Poliției, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here