Avertizare meteo – Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi furtuni, valabilă de luni după-amiaza, în 20 de judeţe, și un Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 17 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Astfel, transmit meteorologii, pentru intervalul 15 iunie, ora 10 – 16 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, pentru intervalul 15 iunie, ora 13 – 16 iunie, ora 03, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt. În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Pentru intervalul 16 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here