Avertisment MAJOR din partea PNL – Guvernul pregătește listele cu firmele care vor fi controlate ANAF

0

Liberalii au acuzat că prin protocolul prin care Comisia Națională de Strategie și Prognoză va selecta contribuabilii care vor fi propuși pentru controalele ANAF, Guvernul pregătește de fapt listele cu firmele care au deranjat PSD și care vor fi controlate de Direcția Antifraudă.

„A apărut Protocolul de colaborare dintre Darius Vâlcov și o prietenă apropiată. Potrivit unui acord parțial secret de colaborare dintre ANAF și Comisia de Prognoză, Guvernul pregătește deja listele cu firmele private care vor fi controlate de Direcția Antifraudă. Firmele vor fi selectate după evoluția cifrei de afaceri și după criterii secrete. Nu este nicio surpriză că atât într-o instituție (ANAF), cât și în cealaltă (CNSP) dăm peste același personaj – Darius Vâlcov, deoarece la ANAF și-a numit la conducere o prietenă ”apropiată”, iar Comisia de Prognoză o conduce direct, prin Secretariatul General al Guvernului.”, a scris liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, marți pe Facebook.

Aceasta a prezentat și două motive pentru care ar trebui să fim îngrijorați cu privire la această colaborare „dubioasă”.

– Darius Vâlcov, condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență, este cel care va face listele cu firmele ce vor fi controlate de Antifraudă. – ”Ceilalți indicatori” SECREȚI, în baza cărora se va întocmi lista cu firmele peste care va năvăli ANAF-ul, pot fi abuzivi și ilegali. – Vine campania electorală iar PSD și-a creat menghina prin care să sperie și să forțeze firmele să ”contribuie„ la prosperitatea partidului-stat. Cum se face că majoritatea PSD-ALDE zice că se luptă cu protocoale secrete care ar fi deranjat unii politicieni, când ei încheie acorduri cu un conținut parțial secret, îndreptate împotriva întregii populații? Vom solicita audierea în comisiile parlamentare, a șefilor celor două instituții – ANAF și CNSP – pentru a ne explica necesitatea unui asemenea acord periculos.riculos”, a conchis Turcan.

De asemenea, deputatul PNL Bogdan Huțucă a acuzat că precizat că Darius Vâlcov, consilierul premierului va fi singurul care va decide ce companie din România va fi verificată de ANAF.

„Darius Vâlcov va decide de unul singur ce companie din România să fie verificată de ANAF, singurul criteriu putând fi acela că respectiva companie a deranjat PSD sau că a refuzat să doneze bani la partid. Vâlcov face acest lucru deoarece a forțat un acord între ANAF și Comisia Națională de Prognoză prin care Prognoza comunică Fiscului domeniile și societățile la care acesta să meargă în control”, a afirmat Bogdan Huțucă, printr-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here