Au fost semnate acordurile-cadru pentru achiționarea a 476 de autospeciale de stingere noi; cel puțin zece sunt așteptate la ISU Teleorman

0

Proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a fost deschis marți, 15 iunie, printr-o conferință în cadrul căreia au fost semnate două acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală de aproximativ 159 milioane Euro, vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.
La activitate au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi.

Autospecialele vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor din mediul urban și rural, care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Despre achiziționarea autospecialelor, inspectorul șef al ISU Teleorman Marius Stancu a spus că la nivelul unității sunt așteptate peste zece autospeciale, cel mai probabil din lotul de 10.000l, ținând cont de faptul că județul Teleorman este unul în care se desfășoară activități preponderent agricole.
S-a făcut o analiză acum ceva timp, iar județul Teleorman, fiind un județ cu în care activitățile desfășurate sunt preponderant agricole, cu siguranță vom beneficia de autospecialele de 10.000 l pentru că sunt foarte utile pentru activitatea noastră. Iar celelalte autospeciale, care sunt unele mixte, de 4.000 l și cu echipamente de descarcerare, ne vor permite pe viitor să intervenim și în cazul accidentelor rutiere, pentru că în momentul de față nu stăm prea bine pe partea de echipamente de descarcerare, dar avem un minim necesar, însă acesta poate fi completat oricând cu tehnică nouă”, a declarat inspectorul șef al ISU Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here