Au fost majorate sumele alocate alocate serviciilor sociale/Dănuț Cristescu: “Toți acești semeni ai noștri depind de standardele de cost utilizate în serviciile sociale”

0

Au fost majorate sumele alocate alocate serviciilor sociale destinate copiilor din centrele de plasament, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități din cămine și victimelor violenței domestice, anunță senatorul PSD Dănuț Cristescu. Potrivit social-democratului, la inițiativa miniștrilor PSD ai Familiei și Muncii, Gabriela Firea și Marius Constantin Budăi, creșterea este una “substanțială și mai mult decât binevenită a standardelor de cost, care contribuie cu siguranță atât la îmbunătățirea condițiilor și serviciilor oferite, cât și la facilitarea proiectelor legislative de protecție pe care le inițiem în Parlament”.

“Am crescut sumele alocate serviciilor sociale destinate copiilor din centrele de plasament, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități din cămine și victimelor violenței domestice!
Nevoile copiilor din centrele de plasament, ale vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități din cămine și ale victimelor violenței domestice sunt și trebuie să fie cel puțin la fel de importante ca nevoile tuturor celorlalte categorii sociale!
Toți acești semeni ai noștri depind de standardele de cost utilizate în serviciile sociale. Adaptarea lor la condițiile și nevoile reale sunt o obligație, nu o opțiune!
La inițiativa miniștrilor PSD ai Familiei și Muncii, Gabriela Firea și Marius Constantin Budăi, creșterea este substanțială și mai mult decât binevenită a standardelor de cost, care contribuie cu siguranță atât la îmbunătățirea condițiilor și serviciilor oferite, cât și la facilitarea proiectelor legislative de protecție pe care le inițiem în Parlament”, anunță social-democratul.

Potrivit acestuia, pentru copiii aflați în plasament în servicii de tip rezidențial- suma lunară actualizată pentru nevoile lor crește cu 128 lei pentru un copil; pentru serviciile sociale destinate protecției şi promovării drepturilor copilului- creșterea medie este de 32%; pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități- creșterea medie este de 25%; pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice- creșterea medie este de 51%; pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenței în familie- creșterea medie este de 42%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here