Au fost făcute primele teste pentru depistarea COVID-19 cu aparatul RT-PCR din județ

0

Primele teste pentru depistarea COVID-19 au fost realizate, marți, în județul Teleorman, în cadrul laboratorului coordonat de Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Activitățile de testare COVID-19 ale echipamentului RT-PCR din sediul DSVSA Teleorman au fost incluse în Programul Național de Boli Transmisibile prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 689/27.04.2020, publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

Aparatul de tip RT-PCR, pus la dispoziția DSP Teleorman de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, va permite diagnosticarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, fiind asigurată astfel intervenția rapidă pentru a limita răspândirea infecției în comunitate.

Aparatul a ajuns în Teleorman cu aproape o lună în urmă, demersurile fiind făcute de secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu. Autoritățile au transmis că primele teste lucrate au fost ale cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria și ale persoanelor vârstnice, beneficiare ale centrului de bătrâni de la Talpa.

Aparatul poate lucra între 70 și 100 de probe pe zi, iar capacitatea de prelucrare va crește zilele următoare, odată cu achiziționarea unui nou extractor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here