Atenție teleormăneni, astăzi va suna alarma in mai multe localitati!

0

Începând astazi 21 aprilie  în mai multe localități din județ va suna alarma! In localitățile Islaz, Turnu Măgurele, Traian, Seaca, Viișoara, Fântânele, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru și Pietroșani va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
Inspectoratul pentru situații de urgenta Teleorman anunța ca simulările se vor desfășura între orele 10:00 – 15:00 timp în care vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
În acest interval de timp, locuitorii județului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.
La nivelul județului există un total de 158 de sirene, dintre care 143 sunt sirene electrice și dinamice, iar 15 sirene sunt electronice.
Isu Teleorman Recomanda qcetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here