Atenție din ce fântâni beți apă! Apa din patru fântâni publice contaminată cu E.coli, bacterii coliforme, amoniu și nitrați la Roșiorii de vede!

0

Municipalitatea roșioreană se preocupă de sănătatea cetățenilor! Asa se face că edili șefi ai comunității au cerut Direcției de sănătate publica Teleorman să testeze apa din fântânile publice roșiorene.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei Rosiorii de Vede în urma
solicitării de efectuare a analizelor privind calitatea apei din fântânile publice de pe raza municipiului Roșiorii de Vede, Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman a transmis rezultatele analizelor de laborator. Rezultatele sunt unele dezastruoase.

Au fost gasite nereguli la 4 fântâni de pe raza municipiului, fântâni a căror apa nu este potabilă având bacterii coliforme, nitrati si E.coli. O singură fântână publică are apă potabilă.

Iată lista fântânilor cu apă nepotabilă transmisă de Direcția de sănătate publică a județului Teleorman:

  1. Fântâna publică cimitir I.L.Caragiale123 – conține bacterii coliforme și nitrati.
  2. Fântâna publică Str. Dorobanti 82 – conține bacterii coliforme și E.coli.
  3. Fântâna publică ACA Str. Dorobanti 82- contine bacterii coliforme.
  4. Fântâna publică Biserica Sf. Paraschiva – conține bacterii coliforme și amoniu.

Apa din aceste fântâni nu este potabilă conform legislației în vigoare, parametrii de potabilitate fiind necorespunzatori din punct de vedere bacteriologic si chimic.

Se recomanda interzicerea utilizarii apei atât pentru consum uman cât și în scop gosdpodaresc.

CORUPŢIE LA CONSILIUL JUDEŢEAN. SECRETARUL A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Toate fântânile cu parametrii neconformi vor fi marcate pentru atenționare publică

Se vor monta panouri de avertizare în apropierea fântânilor cu textul: apa nu este bună de baut si totodata fântânile se vor echipa cu capac pentru sistarea utilizarii apei de către consumatori.

Fântâna de la Biserica Sf. Ioan are apă potabilă!

Exista insa si o fântână publică, a cărei apă este potabilă, pe raza municipului Rosiorii de vede. Aceea este fântăna de la Biserica Sf. Ioan, str. M.Eminescu. Potrivit analizelor efectate de Directia de sănătate publică Teleorman, parametrii de potabilitate au valori ce se încadreaza în limitele impuse de legislatia sanitară în vigoare.

Adina Tudor Boboc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here