Aproape 40.000 de pachete cu produse alimentare și de igienă, distribuite către primăriile din județ

0

În județul Teleorman au fost livrate, în perioada 11.02.-02.03.2021, tranșa II – produse alimentare și tranșa III – produse de igienă, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2018/2021.

Prefectura Teleorman a recepționat 39.412 pachete cu produse alimentare și 39.412 pachete cu produse de igienă, care au fost distribuite către localitățile județului, iar primăriile le vor distribui, la rândul lor, beneficiarilor, în baza unor programări proprii.

Categoriile eligibile din cadrul programului sunt: beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocație de susținere a familiei și persoanele aflate în situații critice de viață, inclusiv persoanele cu handicap grav și accentuat și cele care locuiesc în așezări informale. Beneficiarii care se regăsesc la mai multe categorii vor primi ajutoare la o singură categorie.

Pachetul cu alimente conține: făină – 5 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 0,8 kg, ulei – 4 l, zahăr – 2 kg, orez – 4 kg, conserve carne de vită – 1,5 kg și conserve carne de porc – 0,9 kg, pate de ficat – 1 kg, compot de fructe – 1,44 l, gem de fructe – 0,36 kg, gem de fructe dietetic – 0,36 kg.

Pachetul cu produse de igienă conține: periuță de dinți – 5 buc, pastă de dinți – 300 ml, săpun lichid – 500 ml, șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml, detergent de rufe – 2,7 kg.

În cadrul POAD 2018/2021 au fost programate 6 tranșe pentru produsele alimentare și 4 tranșe pentru produsele de igienă. Până la această dată au fost livrate tranșa I și II pentru produsele alimentare și tranșele I, II și III pentru produsele de igienă.

În perioada următoare, la nivelul localităților din județ se va desfășura distribuția ajutoarelor din tranșa II alimente și tranșa III igienă, către persoanele eligibile, conform programărilor de la nivelul fiecărei primării. Fiecare beneficiar urmează să primească câte un pachet cu produse alimentare, respectiv un pachet cu produse de igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here