Aproape 3.400 de permise de conducere reținute de polițiștii din județ anul trecut

0
În cursul anului trecut, în activitățile curente și în cadrul celor 1.966 de acțiuni ce au fost organizate având ca obiectiv prevenirea și combaterea încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 51.727 sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 19.732.000 de lei.

 

Dintre acestea, pentru reducerea consecințelor grave și deosebit de grave, în cazul producerii accidentelor rutiere, peste 4.400 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, se arată în bilanțul IPJ Teleorman.

Totodată, polițiștii teleormăneni au dispus măsuri de sancționare complementară ca urmare a sancțiunilor contravenționale aplicate, fiind reținute 3.391 de permise de conducere și retrase 1.965 de certificate de înmatriculare.

În cazul permiselor de conducere, cele mai multe au fost reținute pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise pe anumite sectoare de drum, respectiv 1.010, în timp ce pentru nerespectarea legislației privind depășirea au fost retrase alte 458 de permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here