Aproape 14.000 de produse susceptibile a fi contrafăcute au fost descoperite de poliţiştii de frontieră la Zimnicea

0

Aproape 14.000 de produse susceptibile a fi contrafăcute – haine, încălţăminte şi articole de marochinărie, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră la Zimnicea, într-un autocamion condus de un cetăţean român.

Duminică 8 noiembrie, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea, judeţul Teleorman, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de un cetăţean român, în vârstă de 25 ani. Conform documentelor de însoţire, mijlocul de transport era încărcat cu textile din Grecia către România.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în remorca autocamionului, cantitatea totală de 13.746 articole de vestimentaţie încălţăminte şi marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.593.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here