Aparatul RT-PCR va fi mutat la DSV, a decis președintele ANSVSA

0
Aparatul RT-PCR va fi mutat la DSV, a decis președintele ANSVSA

Preşedintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Robert Chioveanu, și directorul Institutului Național de Sănătate Animală, Florica Bărbuceanu, au făcut o vizită de lucru la Alexandria, la clinica medicală în care a fost instalat aparatul Real Time PCR, trimis de Guvern în județ cu o săptămână în urmă.

Au luat parte la vizita de sâmbătă și Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, reprezentanți ai DSP Teleorman și DSVSA Teleorman, dar și medicii trimiși la instruire la București, care vor lucra cu aparatul în județ.

După o scurtă inspecție a spațiului, s-a ajuns la concluzia că acesta nu este potrivit pentru prelucrarea probelor, întrucât nu există condiții de biosecuritate.

Conducerea ANSVSA a decis ca aparatul să fie mutat într-un spațiu de la DSVSA, unde a funcționat un laborator de testare a probelor pentru boala vacii nebune. Spațiul de la DSVSA corespunde cerințelor, fiind îndeplinite și condițiile de biosecuritate necesare, este concluzia la care au ajuns oficialii după vizita făcută în județ.

Primul aparat RT-PCR a ajuns în Teleorman vinerea trecută și a fost instalat într-un spațiu pus la dispoziție, cu titlu gratuit, de președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here