Antibiotice Iași a început distribuția comprimatelor de iodură de potasiu către toate Direcțiile de Sănătate Publică

0

Antibiotice Iași a început, încă de luni, distribuția iodurii de potasiu către toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară, iar mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui medicamentul pe parcursul întregii săptămâni, au transmis reprezentanții producătorului de medicamente. Pe data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor.

“Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.
Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de fabricație ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producție”, au anunțat reprezentanții producătorului de medicamente.

După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autoritățile din România compania Antibiotice va da curs și altor solicitări de producție a acestui medicament pentru autorități guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens.

Antibiotice Iași a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populației, în situații de criză determinate de un incident nuclear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here