ANI declară incompatibili un nou lot de aleși locali

0

ANI (Agenția Naționalã de Integritate) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a cinci aleși locali, dupã cum urmeazã:

1.  VÃTÃMANU IONEL, primar al orașului Târgu Frumos, județul Iași
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de primar, a semnat contractul de concesiune având ca obiect concesionarea unui teren în suprafațã de 98 m2 cãtre S.C. Țac Țac S.R.L., societate comercialã al cãrei administrator și asociat este soția persoanei evaluate.Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 76, alin.(1) din Legea nr. 161/2003.

2. DRÃGHIA DOREL, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cãlinești, județul Argeș
INCOMPATIBILITATE 
Începând cu data de 21 iunie 2012 a exercitat simultan calitatea de consilier local și funcția contractualã de asistent personal în cadrul Primãriei comunei Cãlinești, județul Argeș, încãlcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
3. CIFOR GRIGORE, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Feldru, județul Bistrița Nãsãud
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV 
În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a douã hotãrâri cu privire la Asociația Crescãtorilor de Ovine Gergeleu – Nepos, județul Bistrița Nãsãud, al cãrei președinte este începând cu data de 04 iunie 2010.Una dintre Hotãrâri privea modificarea naturii juridice a Contractului de Administrare a pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru încheiat cu Asociația Crescãtorilor de Ovine Gergeleu – Nepos, județul Bistrița Nãsãud, iar cealaltã Hotãrâre privea concesionarea pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru, în urma acesteia fiind încheiat Contractul Cadru de concesionare pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul public al comunei Feldru.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

4.  STERP IOAN, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hidișelu de Sus, județul Bihor
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului Local privind închirierea prin licitație publicã deschisã a unui imobil situat în satul Hidișelul de Sus, județul Bihor, în baza cãreia a fost încheiat Contractul de închiriere între comuna Hidișelu de Sus și societatea comercialã Sterp Ioan Persoanã Fizicã Autorizatã.Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

5.  POP DÃNILÃ, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sãlsig, județul Maramureș
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de consilier local, a votat Proiectul de hotãrâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a pãșunilor și aprobarea “Regulamentului privind regimul închirierii pãșunilor aflate în proprietatea publicã a comunei Sãlsig”.Ulterior aprobãrii hotãrârii de consiliu a fost încheiat Contractul cadru de închiriere pentru suprafetele de pajiști aflate în domeniul public al comunei Sãlsig, contract încheiat între Comuna Sãlsig și Asociația Producãtorilor Agricoli “Valea Sãlajului”, în cadrul cãreia persoana evaluatã deține calitatea de membru fondator de la 29 ianuarie 2014.Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

 

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CIFOR GRIGORE și POP DÃNILÃ nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here