Amenzi și dosare penale întocmite de oamenii legii în ultimele 24 de ore – Bărbat din Zimnicea prins băut la volan

0

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.700 de lei, au reținut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras un certificat de înmatriculare.

Dintre totalul sancțiunilor, 20 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în timp ce o altă sancțiune pentru depășire, iar patru sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Mai mult, miercuri, în jurul prânzului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Crevenicu, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Alexandria , având dreptul de a conducesuspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

De asemenea, miercuri seară, polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Zimnicea, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here