Alianță PSD – USR la Roșiori de Vede – Cristiana Piper-Savu a fost realeasă în funcția de viceprimar

0

Municipiul Roșiori de Vede are, în sfârșit, viceprimar, după ce consilierii USR au votat, alături de cei PSD, propunerea social-democraților pentru funcție. Astfel, Cristiana Piper-Savu revine pe postul de viceprimar, pe care l-a mai ocupat și în mandatul 2016-2020.

Alegerea viceprimarului a fost făcută în ședința extraordinară de marți, 7 iunie, iar proiectul a fost trecut pe ordinea de zi suplimentară a întâlnirii, lucru ce i-a nemulțumit pe liberali care și-au exprimat punctul de vedere prin președintele de ședință, consilierul Sorin Scarlat, care a explicat că nu înțelege de ce social-democrații vor să facă un lucru pe care l-au refuzat liberalilor într-o ședință precedentă, respectiv să treacă un asemenea proiect de hotărâre pe ordinea de zi suplimentară.

“Mie, în calitate de președinte de ședință, nu mi se pare corect. Dacă putem judeca cu două unități de măsură același lucru, eu nu am de comentat. Eu nu pot decât să mă supun majorității, dar nu mi se pare normal”, a spus Sorin Scarlat, în timpul ședinței.

Primarul Valerică Cârciumaru i-a explicat în schimb faptul că nu este vorba despre o dublă măsură, ci de faptul că proiectul propus de PSD are, spre deosebire de cel depus anterior de PNL, toate elementele pe care trebuie să le aibă un proiect de hotărâre, pentru a putea fi pus pe ordinea de zi, respectiv avizul de legalitate al secretarului general, dar și raportul compartimentului de specialitate.

În ședința de marți, liberalii au avut o propunere pentru funcția de viceprimar, în persoana consilierului PNL Doru Ciofalcă, pentru care au votat cinci consilieri. USR în schimb nu a avut propunere pentru postul de viceprimar, iar Costin Fierăscu a explicat decizia formațiunii politice pe care o reprezintă în Consiliul Local.
Noi am fost asumați de fiecare data, o să fim și acum. (…) Eu cred că trebuie să deblocăm lucrurile la nivel local, pentru că avem un an și jumătate foarte fierbinte pentru ceea ce se întâmplă pe parte de fonduri europene. (…) Consilierii USR nu au propunere și vor vota liber cum consideră fiecare și vă spun că, da, susținem propunerea PSD, o parte dintre noi cel puțin. Trebuie să tragem la aceeași căruță, indiferent de partide”, a explicat Costin Fierăscu, liderul consilierilor USR din Consiliul Local Roșiori de Vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here