ALERTĂ la Cervenia!Patru frați, internați la Spitalul „Victor Babeș”, au fost diagonsticați cu virusul H1N1

0

Autoritățile sanitare din județul Teleorman sunt în alertă, după ce în cazul a patru copii, provenind din aceeași familie, a existat suspiciunea infectării cu virusul gripal. La sfârșitul săptămânii trecute, minorii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani, s-au simțit rău iar medicul de familie a decis să fie duși la Spitalul de Urgență din Alexandria. Sâmbătă, aceștia au fost transferați la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. În urma analizelor de laborator a fost confirmat prezența virusului H1N1, în cazul celor patru minori, trei dintre ei fiind elevi la școala din comuna Cervenia.

Având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat la nivel național, cu 20% mai mult față de nivelul așteptat, ISJ Teleorman are obligația să realizeze triajul zilnic în unitățile de învățământ din județ. Astfel, ISJ va comunica zilnic cazurile de îmbolnăvire la nivelul școlilor și grădinițelor, în vederea stabilirii măsurilor, în funcție de situația epidemiologică.

Totodată, în cazul în care la nivelul nivelul unităților școlare se înregistrează infecții respiratorii, la minim trei elevi pe clasă, se poate lua măsura suspendării cursurilor pentru o perioadă stabilită de DSP, dar nu mai mult de cinci zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here